Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag
Uitgelicht

Welkom bij Un Petit Sourire

Wij zijn een hobbykennel van Beaucerons.

Zelf hebben wij momenteel 3 Beaucerons, de stammoeder van onze kennel “Petite Pistache L’Etoile de la Nuit”, haar dochter “Un Petit Sourire de Une Amie bleue à aimer” en haar zoon (die leeft in een gastgezin) “Un Petit Sourire de Sans Gêne”.

Ons doel is om af en toe eens een nestje Beaucerons te fokken, waarbij wij streven naar gezonde en sociale herdershonden. Onze honden lopen af en toe eens een show, maar zijn in eerste plaats geliefde gezinsleden die we graag ergens mee naar toe nemen.

Ons eerste nestje werd geboren op 03/11/2019. Ons S-nest kwam voort uit Petite Pistache L’Etoile de la Nuit x Fan Ubac Yem de la Bonhardiesse. Zij gaven ons 9 reuen en 2 teven, allemaal Black and Tan.
Uit dit nest hielden wij Un Petit Sourire de Sans Gêne, een black and tan reu.
Ons tweede nestje werd geboren op 09/05/2021. Ons U-nest kwam voort uit Petite Pistache L’Etoile de la Nuit x Mastic du Domaine de Corail. Zij gaven ons 3 teven en 4 reuen, zowel Black and Tan als Arlequin.
Uit dit nest hielden wij Un Petit Sourire de Une Amie bleue à aimer, een arlequin teef.

PUPPY’S VERWACHT MEI 2021

Pistache is drachtig van Mastic.

Na 2 geslaagde dekkingen zagen we mooie vruchtjes op de echo.
We verwachten in mei ons U-nestje, dat ons zowel Arlequin als Black and tan pupjes kan geven.

Een spannende periode breekt weer aan.
Oprecht geïnteresseerden mogen zich steeds voorstellen, wetende dat onze pups geschikt zijn voor actieve gezinnen die in het bezit zijn van een nodige dosis humor en geduld 😉

NESTPLANNING LENTE 2021

Ons eerste nestje werd deze maand 1 jaar oud. Ze groeiden uit zoals we in gedachten hadden, namelijk actieve maar heel sociale Beaucerons, die allen goed gedijen in actieve gezinnen.

In maart 2021 wordt verwacht dat mama Pistache (Petite Pistache L’Etoile de la Nuit) opnieuw loops zal worden. Wij vonden een heel erg fijne reu, die goed past bij haar karakter en voldoet aan de nodige gezondheidseisen. Binnenkort meer hierover!

Mensen met oprechte interesse, mogen wel al contact opnemen en kunnen we op onze wachtlijst plaatsen. U kan hiervoor contact opnemen op het mailadres hanne.dierickx@gmail.com

mama Pistache september 2020

De Puppy’s zijn 5 weken oud

Onze puppy’s zijn al 5 weken oud.
Ze zijn aan het uitgroeien tot fantastische hondjes, die volop aan het ontdekken zijn. Ze gaan (afhankelijk van het weer) naar buiten, ze ontdekken lawaai en speelgoed, ze spelen heel veel met elkaar,…

Op onze Facebookpagina kan u heel wat filmpjes terug vinden, maar deze foto’s wou ik u niet ontzeggen.

Sommige puppy’s zoeken nog een gouden mandje. Voor meer info kan u steeds contact opnemen met hanne.dierickx@gmail.com of via 0475/35.86.68

Over Pistache

Pistache is geboren op 22 september 2016 in kennel L’Etoile de la Nuit.
Haar stamboomnaam is Petite Pistache L’Etoile de la Nuit en ze is een dochter van Fira de la Terre Sacrée de Marius en Byon de la foret de thuringe.

Pistache heeft een fantastisch open karakter met een grote will-to-please.
Zij is in eerste plaats onze gezinshond die houdt van wandelen, maar daarnaast staat ze goed haar mannetje in de showring en in de winter doet ze aan sledehondensport.

Pistache is uitgebreid getest op medisch vlak vooraleer zij haar eerste nest kreeg.
Haar gezondheidsresultaten:
– Heupdysplasie: HD-A (vezzoni link 0.44 rechts 0.3)
– Elleboogdysplasie: ED 0/0
– Schouderdysplasie: SD 0/0
– Ectopische Ureters: vrij
– Oogafwijkingen: vrij (laatst getest april 2019)

Showresultaten:

  • Show moeskroen 2017 – babyklasse – 1VB
  • Rasspeciale Belgische Beauceronclub 2017 – Puppyklasse – 1VB & Beste Puppy In show
  • Lokerse Winner 2017 – Jeugdklasse – 4U
  • Show Charleroi 2017 – Jeugdklasse – 1U & Beste Jeugd
  • Eurodogshow 2017 – Jeugdklasse – 1ZG
  • Kerstshow Tienen 2017 – Jeugdklasse – 1U & BELGISCH JEUGDKAMPIOEN
  • Moeskroen 2018 – jeugdklasse 1U & CRUFTS QUALIFIED
  • Clubshow hondenvrienden moorslede 2018 – jeugdklasse – 1U & BOB
  • Rasspeciale Belgische Beauceronclub 2018 – Openklasse – U
  • Eurodogshow Kortrijk 2018 – Openklasse – 2U

“Un Petit Sourire”

Onze kennel is ontstaan door de komst van onze eerste Beauceron “Petite Pistache L’Étoile de la Nuit”. Omdat zij de stammoeder zal worden van onze kennel, zochten we achter een kennelnaam die naar haar verwijst.

Heel lang hebben we niet moeten zoeken. Daar de Beauceron een Frans ras is, zochten we een franse naam. Pistache is altijd vrolijk en haar levensmissie is om iedereen ook vrolijk te maken. Daarom kozen we voor iets dat dit zou benadrukken. Omdat zij altijd zorgt voor een lach op ons gezicht kozen we voor ‘un sourire’. Maar omdat de Fransen altijd zeggen ‘avec un grand sourire’ besloten we er ‘un petit sourire’ van te maken omdat Petite ook voorkomt in Pistache haar naam. Een verwijzing naar haar naam en karakter dus.

Alle pups zullen een FCI-stamboom krijgen uitgereikt door Sint Hubertus en zullen hun naam dragen als “Un petit sourire de (naam)”. Onze puppy’s zullen in huis geboren en opgevoed worden.